Guide til skadet hår

skadet hår

Er dit hår skadet, skørt og helt glansløst? Overvejer du at gå til frisøren og få hende til at klippe det af? Vi har samlet nogle råd til dig her, som du kan prøve inden du bliver klippet. Med korrekt pleje og nænsom styling kan håret nemlig få sin naturlige glans og styrke tilbage. Her får du en guide til hvad du kan gøre mod skadet hår.

Har du skadet hår, betyder det ofte at du har brugt uhensigtsmæssig hårpleje. Dette kan fører til beskadigelse af i forvejen beskadiget hår. Stylingredskaber som føntørre, børste eller glattejern, kemiske behandlinger som blegning, farvning eller permanent, er ofte de første og største syndere til skadet hår. Det er derfor vigtigt at man i forbindelse med disse anvender korrekt hårpleje.

Lider man af stress eller er man på en usund slankekur, kan man også opleve at få hårproblemer. Det kan være i form af hårtab, fedtet hår, skadet hår mm. I sådanne situationer er det ligeledes vigtigt man plejer håret nænsomt.
Bruger man i længere tid den forkerte hårpleje til sit hår vil det med tiden blive udtørret, det naturlige glatte kutikellag bliver ru, håret begynder at se udpint ud og til sidst begynder spidserne at spalte.

Når du skal behandle dit skadet hår, er det vigtigt du er forsigtig. Du skal holde alt skadeligt væk fra dit hår. Sørg for at bruge en shampoo til beskadiget hår og massér den nænsomt ind i dit våde hår. Hvis du er for voldsom med det skrøbelige hår, vil det blive svære at rede ud efter vaks. Skyl håret grundigt så al shampooen bliver vasket ud. Er dit hår meget skadet trænger det helt afgjort til en plejende balsam eller hårkur. Du vil få det bedste resultat ud af det, hvis du anvender en balsam eller hårkur som er beregnet til skadet hår. Conditioneren skal anvendes ved hver hårvask og en hårkur skal anvendes efter anvisninger på produktet. Gnub forsigtigt conditioneren ind i hårspidserne og lad den virke et par minutter. Derved vil du opleve den mest optimale virkning og håret vil være let at rede ud bagefter. En løsning kan også være en leave-in conditioner eller maske. Sørg for den bliver fordelt i de skadet hårspidser og børst håret forsigtigt. Dette er en lige så god behandling som en ”normal” conditioner.

Ingredienser i hårplejeprodukter
Er dit hår meget skadet, er der nogle bestemte ingredienser som kan være gode at gå efter i dine hårplejeprodukter. Fugtgivende stoffer som Aloe Vera, panthenol, glycerol og silkeproteiner er gode for et stresset og skadet hår. De fugtgivende stoffer trænger ind i håret og reparerer håret indefra. Planteolier og proteiner er gode ingredienser for hår, som er svært at style. Aktive olier som macadamianøddeolie, arganolie, sheasmør og hybenolie, er eksempler på ingredienser som reparerer kutikellaget og for håret til at se sundere og mere glansfuldt ud. Olierne dækker hvert enkelt hår med et meget tyndt, beskyttende lag.

Blid styling af skadet hår
Nyvasket hår er mere følsomt og skrøbeligt end ellers. Dette skyldes at håret efter en hårvask med shampoo er svulmet op. Det er derfor vigtigt at du ikke gnider håret tørt. Pak hellere håret ind i et håndklæde, for at få det til at suge overskyende vand. Derefter bør du rede der fugtige hår ud med en bredtander kam, mens du holder fast ind ved rødderne. Det er meget blidere for både hår og hårrødder. Det er altid bedst for håret at lade det lufttørre. Har du ikke tid til dette, så indstil din føntørrer til maksimal luft, men aldrig højere end medium varme. Så bliver håret udsat for den tørre luft i mindst mulig tid. Undgå så længe som muligt varmestyling af det skadet hår. Her tænker vi på glattejern, krøllejern eller varmecurlere. Hvis du ikke kan undgå at bruge nogle af disse varmestylinger er det vigtigt du bruger noget varme beskyttende i håret.
Husk at kemiske behandlinger som farvning, blegning og permanent vil forårsage yderligere skade på det i forvejen skadet hår.

Hvordan kan Erayba DKs produkter hjælpe dig?
Vi har en hårplejeserie der hedder HydraKer. HydraKer serien består af en shampoo, en leave-in maske, en arganolie og en hårbotox. Produkterne indeholder ikke parabener, salte og sulfater og er tilmed med allergivenlig parfume. Alle produkterne i serien indeholder arganolie. Arganolien danner et tyndt beskyttende lag udenpå håret og tilfører håret en masse glans.

HydraKer K10 Total Mask
Vores HydraKer K10 Total Mask er en leave-in maske. Masken sprayes i hele håret efter vask, i tørt eller håndklæde tørt hår. Masken har i alt 10 funktioner: Fremhæver glans, gør håret silkeblødt, gør håret lettere at style, forbygger spidser mod at spalte, giver øget volume, reparere skadet hår, varmebeskyttende, UV-B filter, gør håret let at børste og fjerner krusninger.

HydraKer K11 Hair Botox
Vores HydraKer K11 Hair Botox er en hårkur til meget skadet hår. Hårkuren skal påføres i vådt hår og sidde i 20-30 minutter. Den fylder de små huller og revner som opstår i håret når det er skadet, samtidig med den plejer håret i dybden og reparere de skadet spidser.

HydraKer K12 Shampoo
Vores HydraKer K12 shampoo er en lækker velduftende shampoo. Shampooen er specielt lavet en skadet hår, så den er skånsom ved håret og indeholder heller ikke parabener, salte og sulfater. Den reparere og giver ekstra fugt. Den er rig på keratin og arganolie, som giver håret ekstra glas og giver en glattende effekt.

HydraKer K15 Argan Mystic Oli
HydraKer K15 Argan Mystic Oli er en skøn plejende blanding af argan olie og andre naturlige olier. Olien reparer hårets fibre og efterlader håret fugtet, glat og skinnende. Det er ikke fedtende og let i konsistensen.